O nama

U malim lastovskim poljima i dolovima skriva se tajna našeg uspjeha. Tu su naši preci brižljivo podizali vinograde posadivši prve čokote rukatca i plavca malog. Želeći sačuvati stoljetnu obiteljsku tradiciju njihovi potomci 1992. godine kreću s podizanjem novih vinograda i suvremenom preradom grožđa. Tradicionalna prodaja vina biva zamijenjena prodajom u bocama s vlastitom etiketom prvobitnog imena Ladesta.

Podrum Šarić

Godine 2008. završeno je renoviranje podruma na čijim je starim temeljima nastala suvremeno opremljena vinarija koja oživljava obiteljsku proizvodnju ali nudi i nove proizvode i mogućnosti. Nalazi se u podnožju mjesta Lastovo predio Gornja Luka poznato kao mjesto gdje se za vrijeme karnevala cuja (spušta) Poklad.

Berba se vrši ručno, grožđe u podrum i prešu dospijeva slobodnim padom, bez pumpi, a vinifikacija se pažljivo vodi i odvija se prirodnim putem. Znamo da izvrsnost ne poznaje okvire i granice tako se trudimo našim vinima uvijek dati dalmatinski pečat, ali pritom sačuvati njihov lastovski duh.

Inox bačve koriste se za proizvodnju i čuvanje bijelog svježeg vina Rukatac i ružičastog vina Opolo. Bačve od slavonske hrastovine služe za tradicionalnu proizvodnju crnih vina Plavac mali, a od nedavno i vina Merlot.

Degustacije

Za vinoljupce i one koji će to tek postati nudimo razgledavanje podruma i degustaciju vrhunskin vina kao i kušanje ukusnih domaćih specijaliteta. Zamamni okusi i mirisi Jadrana koje ćete doživjeti na otoku Lastovu bit će vam još jednom dočarani u obiteljskom podrumu uz tradiciju, kvalitetu i gostoprimstvo.

Srdačno vas očekujemo! Živili!

Gdje se nalazimo?

Prikaz veće karte

 

Kontakt


    Vaše ime (obavezno)

    Vaš Email (obavezno)

    Vaša mobitel/telefon

    Vaša Poruka