Merlot

Najranije spominjanje Merlota potiče još iz 1784.godine u povijesnim spisima iz Bordeauxa.Ime potiječe od francuske riječi „merle“ što znači „mladi kos“ i vezuje se za preljepu tamno plavu boju grožđa ili za veliku sklonost ove ptice prema njemu. Na otoku Lastovu uz pticu kos obitava i modrokos, prekrasna ptica zanimljiva pijeva, koju često nalazimo uz vinograde i koja se lako se navikne na čovijeka, a također se može vidjeti i na starim kamenim kućama.

Preljepa boja modrokosa kao da se preljeva na grožđe iz kojeg nastaje Merlot Šarić iznimno tamne, neprozirne, rubinsko crvene boje koja već na prvi pogled ukazuje na to da se radi o ozbiljnom vinu. Miris je pun sa štihom prosušenog mediteranskog bilja, a u harmoničnom okusu osijećamo ukuhano tamno bobičasto voće sa mekim i zrelim taninima. Visoka razina alkohola, preko 14% vol.,uopće ne strši i uklapa se u puno tijelo i povišene ekstrakte.

Ovo izvrsno vino preporuča se servirati na temperaruri od 18 stupnjeva Celsijusa uz sva pečena i začinjena jela, naročito uz ribu i divljač te uz snažne plemenite sireve i dalmatinski pršut.

 

Želite naručiti naš Merlot?

Minimalna količina za narudžbu je karton (12 boca). Dostavljamo putem Intereurope na vaša vrata, nakon uplate…

Vaše ime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Vaša mobitel/telefon

Vaša Poruka

Zaštita od spama: